torstai 30. toukokuuta 2013

Värttinöistä

Tästä huushollista löytyy rukin lisäksi useita värttinöitä.
Niistä ensimmäinen, se jolla opettelin alkeet, on tuo puunvärinen värttinä, joka kuvassa toinen oikealta. Opettelun jälkeen en ole sitä juurikaan käyttäny, koska se on niin painava.
Toinen värttinäni oli tuo ystävän tekemä kukan muotoinen, yläpainotteinen värttinä. Se on loistava perusvärttinä.
Nyt mie oon innostunu aiempaa enemmän värttinöistä ja niitä on tullu hankittua pari lisää. Ylhäällä vasemmalla on turkkilainen värttinä, johon säie kierretään ihan erilailla kuin noihin ylä-/ alapainoisiin. Hauska peli ja kulkee näppärästi mukana peltirasiassa :)
Uusimpina hankintoina on nuo trindlet eli värttinät, joissa on kehrän asemesta vaihdettavat painot. Painoja on saatavilla erinäköisiä ja -painoisia. Myös noita varsia on saatavilla erilaisia. Toinen noista varsista on hieman rikki mutta voi sillä silti kehrätä.
Haluaisin kokoelmaani vielä ainakin tuetun värttinän ja jonkun todella kevyen.
Miulle tuo värttinällä kehrääminen on semmosta fiilistelyä. Nautin siitä kauniista työkalusta ja siitä, että jollain noin yksinkertaisella välineellä voi valmistaa niin monikäyttöistä materiaalia, kuin lanka! Jos haluan valmista aikaan kohtalaisella aikataululla, kehrään langan mieluummin rukilla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti